Varangin niemimaan eteläreunalla meri antaa leimansa avoimelle ja alavalle maisemalle. Pienet kaupunkimme ja kylämme ovat pienoinen paratiisi kaikille, jotka pitävät rennosta tunnelmasta, jännittävistä luontoaktiviteeteista ja koskemattoman luonnon kokemisesta. Tarjoamme viihtyisän ja hyvätasoisen majoituksen sekä erilaisia luontoaktiviteetteja. Tapaat paikallisia, joilla on aikaa sinulle.

Ilmasto: Meillä on tyypillinen meri-ilmasto, jossa voi ajoittain tulla paljon lunta talvella. Sää voi vaihtua nopeasti, niin että muutamassa tunnissa saatat kokea sekä lumimyrskyä että auringonpaistetta. Kaamos ja sen ihmeellinen sininen valaistus kestää marraskuun loppupuolelta tammikuun 18. päivään. Siitä lähtien päivät pitenevät, kunnes keskiyönauringon aika alkaa toukokuun alusta ja jatkuu heinäkuun loppuun.

Vaatetus: Lämpimät ja tuulenpitävät vaatteet ovat tärkeitä miellyttävän oleskelun varmistamiseksi. Useampi kerros pitkähihaisia yläosia ja lämpimiä housuja on olennaista – mielellään kolme–neljä kerrosta.

Muista tukevat, paksupohjaiset talvijalkineet, villasukat, kaulahuivi, hyvät vanttuut ja lakki. Huonoa säätä ei ole olemassakaan, on vain väärät vaatteet!

Revontulet: Kirkkaina talvi-iltoina on suuri mahdollisuus nähdä revontulia Varangin avaran maiseman yllä. Kaupungin vähäiset valot eivät pilaa suurta elämystäsi.

Lue tästä, milloin revontulien näkemiseen on suurin mahdollisuus: www.spaceweather.com

Koe uskomaton Hornøya

Hornøya on Norjan itäisin saari noin kilometrin päässä Vuoreijan kaupungista Barentsinmeressä. Ajomatka Ekkerøystä itään Vuoreijaan kestää 45 minuuttia. Hornøyalle pääsee helposti, Vuoreijan satamasta sinne on 10 minuutin venematka. Jo matkalla sinne saat esimakua Hornøyan rikkaasta linnustosta. Linnut ovat liikkeellä runsaslukuisina joko menossa hankkimaan ravintoa kalaisesta jäämerestä tai palaamassa sieltä. Hornøyalle saavuttaessa lasketaan maihin aivan lintuvuoren juurelle. Lintuvuorelle on helppo päästä, ja siellä asustaa suuri määrä eri lintulajeja.

Hornøyalla on esimerkiksi Euroopan helpoimmin lähestyttävä pohjankiislayhdyskunta. Laji pesii vain arktisilla alueilla. Saaren linnusto on ainutlaatuinen. Siellä pesii lunneja, ruokkeja, etelänkiisloja, pikkukajavia, merimetsoja, riskilöitä, karimetsoja ja ulappapääskyjä. Saaren alavammissa osissa pesii suurin joukoin harmaalokkeja, kalalokkeja ja merilokkeja. Hornøya ja Varanginvuono ovat arktisten sorsalintujen allihaahkan ja kyhmyhaahkan talvehtimisalueita. Vaikka Varangin niemimaan pohjoisosa on hyvin karua, on Hornøyassa rehevä kasvillisuus tuloksena saaren lintujen antamasta runsaasta lannoituksesta. Hornøya on rauhoitettu luonnonpuistoksi, ja siellä on liikkumisrajoituksia. Merkitty polku huolehtii siitä, että saat nähdä kaikki lajit, ja monia niistä pääsee tarkkailemaan läheltä. Ota mukaasi eväät ja lämmintä juotavaa äläkä unohda kameraa! Kulje polulla äläkä häiritse lintuja tarpeettomasti. Toivotan onnistunutta käyntiä hämmästyttävällä Hornøyalla!

Vardø havn KF järjestää kesäaikaan päivittäin retkiä Hornøyalle.

Veneretken kesto meno-paluu: Enintään 6 tuntia, vähintään 2 tuntia.

Lähtöajat Vuoreijan satamasta ma-pe:

9.00, 10.30, 11.30, 13.30.

Lähtöaika Hornøyalta: 03.00

Lauantai/sunnuntai: 12.00

Lähtöaika Hornøyalta: 03.00


Sesonki: 1. maaliskuuta–1. syyskuuta

Kapasiteetti: Enintään 24 henkeä kerrallaan

Hinta: 350 NOK hengeltä

www.vardohavn.no

More information about birds in Varanger: www.biotope.no

Varangin lintupuisto Annijoella

Käy Varangin lintupuistossa talvella. Kohteessa on infotaulu, moottorikelkan ura polkuna talvella, penkkejä sekä pönttöjä pikkulinnuille ja pöllöille. Alueen vakituisia ruokintapaikan vieraita ovat lapintiaiset, ja muita lajeja tundraurpiainen, urpiainen, talitiainen, hömötiainen, viherpeippo, varpunen, pikkuvarpunen ym. Myös närhi ja punatulkku voivat näyttäytyä, samoin pohjantikka ja pikkutikkakin.

Hinta: 200,- NOK enintään 5 tunniksi saman päivän aikana. Ajanjakso: helmikuusta huhtikuuhun.

Tidsperiode: Februar til og med april. Kohteelle pääsee moottorikelkan uraa pitkin kävellen. Matkaa valtatieltä kohteeseen on 1,4 kilometriä.

Lisätietoja: www.varanger.info

Varangin lintupuiston piilokoju

Piilokoju on noin 3 metrin päässä ruokintapaikalta. Tilaa 4 valokuvaajalle kerrallaan. Annamme vinkkejä siitä, miten lisäät mahdollisuuksiasi saada hyviä kuvia.

Talvella vie moottorikelkkaura perille saakka, joten kohteeseen pääsee helposti jalan. Valtatieltä kertyy matkaa 1,4 km.

Hinta: 500,- kr hengeltä enintään 5 tunniksi saman päivän kuluessa, jos menee sinne itse ja selviää omin avuin.

Kuljetus ja piilokojujakson käynnistys maksaa:

1 henki: 1200,-, 2 henkeä: 1000,- hengeltä, 3 tai 4 henkeä: 900,- hengeltä.

Mer info og bestilling på: www.varanger.info

Kelluva piilokoju Vesisaaren satamassa

Lintuvalokuvausta kelluvasta piilokojusta Vesisaaren satamassa. Ajamme lintujen luo sähkökäyttöisellä tarkoitukseen muunnetulla veneellä. Sillä tavalla on mahdollista päästä lintujen lähelle. Ajelemme rauhallisesti ympäri satamaa ja ankkuroimme välillä jonkin erityisen kohteen luo. Ajelulla on mukana opas, jonka tehtävänä on huolehtia mahdollisimman hyvistä valokuvausolosuhteista.

Kesto: 1,5 tai 2 tuntia riippuen siitä, mikä on edullisinta kyseisenä ajankohtana.
Sesonki: 15. helmikuuta – noin 20. toukokuuta.
Kapasiteetti: Enintään 3 matkustajaa
Hinta:
1 henki: 1500,- NOK
2 henkeä: 1100,- NOK hengeltä
3 hengeä: 900,- NOK hengeltä

Lisätietoja: www.varanger.info

Kelluva piilokoju Båtsfjordin satamassa

Talvisesongin yhteydessä Arctic Tourist on rakentanut kaksi piilokojua Båtsfjordin satamaan. Niitä voi matkailija käyttää lähikuvien ottamiseen linnuista. Ne ovat osoittautuneet onnistuneiksi. Näistä kojuista saa valokuvatuksi lintuja monista eri kuvakulmista ja paljon lähempää kuin tavallisesti. Saat upeita kuvia aivan vedenrajan tasalta linnuista, jotka ovat sukeltamassa tai jotka ovat juuri nousseet pintaan. Sen voit tehdä niin läheltä, että voit käyttää 18–20 mm:n polttoväliä eli siis laajakulmaa! Kojussa on ikkunat joka puolella, niin että voit valokuvata ja nähdä joka suuntaan ympärillesi.

Season: 25.January - 10.April

Lisätietoja: www.arctictourist.no

National Tourist Routes in Norway

National Tourist road in Varanger wintertime