Vi ligger på sørsiden av Varangerhalvøya der havet har satt sitt preg på dette åpne og flate landskapet. Våre små byer og bygder er et lite paradis for alle som liker en avslappet atmosfære, spennende utendørsaktiviteter og det å kjenne på uberørt natur. Vi tilbyr deg koselig overnatting med god standard og ulike naturbaserte aktiviteter. Her vil du bli møtt av ”the locals” som har tid til overs og til deg.

Klima: Vi har et typisk kystklima med tidvis mye snø i løpet av vinteren. Været kan endre seg fort, og du kan oppleve alt mellom snøstorm og solskinn i løpet av bare noen få timer. Mørketida med sitt fantastiske blåe lys varer fra slutten av november til slutten av 18. Januar. Da går det straks mot lysere tider fram mot midnattsol-tiden som varer fra begynnelsen av mai til slutten av juli.

Klær: Varme og vindtette klær er viktig for å gjøre oppholdet ditt komfortabelt. Flere lag med langermede varme overdeler og benklær er essensielt – gjerne tre-fire lag.

Solide vintersko med tykke såler, ullsokker, skjerf, gode votter og en lue bør man ikke glemme. Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær!

Nordlys: På klare vinterkvelder har du en god sjanse til å se nordlyset over det flate landskapet i Varanger. Det er lite lys fra byen som kan ødelegge din store opplevelse.

Les her når det er størst sjanse til å se nordlyset: http://spaceweather.com/

 

Besøk fuglerike Hornøya

Hornøya er Norges østligste øy, og ligger en drøy kilometer utenfor Vardø i Barentshavet.
 Vardø ligger 45 minutters kjøring fra Ekkerøy i østlig retning. Hornøya er lett tilgengelig, bare 10 minutters båttur fra Vardø havn. 
På tur ut til Hornøya får du en forsmak på Hornøyas rike fugleliv. Her er det stor trafikk av fugl som enten er på vei ut eller inn fra det fiskerike ishavet for å skaffe seg mat. 

Når du kommer til Hornøya blir du satt i land like under fuglefjellet. 
Fuglefjellet er lett tilgjengelig og har et bredt utvalg av arter.

Her finner du for eksempel Europas lettest tilgjengelige koloni av polarlomvi, en art som bare hekker i arktiske områder. Fuglebestanden er unik. Her finner du også sjøfugl som lundefugl, alke, lomvi, krykkje, storskarv, teist, toppskarv og havsvale.
På de flatere partiene på Hornøya hekker store mengder gråmåker, fiskemåker og svartbak. Hornøya og Varangerfjorden er et av de viktigste overvintringsområdene til de arktiske andeartene stellerand og praktærfugl. 
I motsetning til det karrige arktiske landskapet på den nordlige delen av Varangerhalvøya, har Hornøya en frodig vegetasjon som er et resultat av rik gjødsling fra fuglene på øya.
Hornøya er fredet som naturreservat, og det er ferdsels begrensning på øya. En oppmerket sti sørger for at alle artene er synlige, mange av dem vil du kunne observere på kloss hold. Ta med nistepakke, noe varmt i koppen og ikke glem fotoapparat. Bruk stien og ikke forstyrr fuglene unødig. Ha et flott opphold på spektakulære Hornøya!

Vardø havn KF. har daglige turer ut til Hornøya i sommerhalvåret.

Varighet: Max 6 timer, min 2 timer.

Avganger fra Vardø havn mandag-fredag:

9.00, 10.30, 11.30, 13.30.

Avgang Hornøya: 03.00

Lørdag/søndag: 12.00

Avgang Hornøya: 03.00


Sesong:  1. mars - 1. september

Kapasitet: Max 24 pers. pr. tur

Pris: 350 NOK p.p.

www.vardohavn.no

Vil du ha siste nytt om fuglelivet i Varanger – gå til www.biotope.no

Varanger fuglepark

Besøk Varanger fuglepark i Vestre Jakobselv vinterstid. Denne lokaliteten har informasjonsskilt, scooterspor å gå på vinterstid, benker og fuglekasser for småfugl og ugler. Denne lokaliteten har lappmeis som fast innslag på fôringen store deler av året. Her kan du også se polarsisik og arter som gråsisik, kjøttmeis, granmeis, grønnfink, gråspurv, pilfink mm. Mulighet også for nøtteskrike og dompap. Her er det også sannsynlig at både tretåspett og dvergspett dukker opp.

Pris: 200,- kr for inntil 5 timer samme dag.

Tidsperiode: Februar til og med april. Spasér til lokaliteten ved å følge scooterspor. Distanse fra hovedvei til lokaliteten er 1,4 kilometer.

Mer info og bestilling på: www.varanger.info

Fotoskjul i Varanger Fuglepark

Skjulet er plassert ca 3 meter unna foringsplassen. Plass til 4 fotografer samtidig. Tips om hvordan øke muligheten for å få tatt gode bilder vil bli gitt. Vinterstid er det snøscooterløype helt fram, så det er fullt mulig å spasere dit. Distanse fra hovedvei til lokaliteten er 1,4 kilometer.

Pris: 500,- kr pp for inntil 5 timer samme dag hvis en går opp dit og klarer seg selv.

Transport og igangsettelse av en økt i fotoskjulet koster:

1 pers: 1200,-
2 pers: 1000,- pp

3-4 pers: 900,- pp

Mer info og bestilling på: www.varanger.info

Flytende fotoskjul i Vadsø havn

I Vadsø havn kan du drive med fuglefotografering fra flytende fotoskjul. Vi kjører ut til fuglene med en elektrisk drevet ombygd båt. Dette gjør det mulig å komme nært innpå fuglene. Vi benytter en kombinasjon av å kjøre rolig rundt i havna samt ligge en periode ankret opp på en spesiell lokalitet i havna. Turen er med guide. Guidens oppgave er å sørge for best mulig forhold for fotografering.

Lengde: 1,5 el. 2 timer, avhengig av hva som er best på aktuelt tidspunkt
Sesong: 15.feb- 20. mai.
Kapasitet: Maks 3 passasjerer
Pris:
1 pers: 1500,-  
2 pers: 1100,- pp
3 pers:   900,- pp

Mer info og bestilling på: www.varanger.info

 

Flytende fotoskjul i Båtsfjord havn

I forbindelse med vintersesongen har Arctic Tourist bygget to fotoskjul (se under) for bruk inne i Båtsfjord havn
. Disse tilbys tilreisende som ønsker å fotografere fugler på nært hold (se foto over som er tatt fra skjulet). Noe som har vist seg å være meget vellykket. I disse skjulene kan du ta bilder av fuglene fra mange forskjellige vinkler og mye nærmere enn det som er vanlig, Du kan ta flotte bilder helt nede ved vannflaten av fugler som er i ferd med å dykke eller som akkurat kommer opp av vannet, og alt dette så nære at du kan ta bilde med brennvidder rundt 18-20 mm, altså vidvinkel!
 Det er også vinduer rundt hele skjulet, slik at du kan ta bilder av og har utsikt til alt rundt deg.

Sesong: 25.januar - 10.april

Mer info på www.arctictourist.no

Norges nasjonale turistveier

National Tourist road in Varanger wintertime

Ekkerøy ligger langs en av Norges nasjonale turistveier. Disse skal vise fram det ypperste vi har av norsk natur. Langs Varangerveien får du en spektakulær og rolig kjøretur i et fantastisk landskap. Strekningen Vardø-Hamningberg er stengt på vinteren.